És normal que acostumin venir al cap preguntes abans de contractar els serveis d'un detectiu privat a Barcelona.

Per això, des d'Axioma Detectius privats de Barcelona et donem les respostes a les principals preguntes que solen sorgir.

Tot i així, et convidem a consultar-nos sense cost ni compromís si no veus el cas concret exposat a les nostres preguntes freqüents.


 

Preguntes generals sobre els detectius privats

Pot un investigat denunciar un detectiu privat si s'adona que l'han seguit?

La resposta és SÍ. Si la persona investigada considera que s'han sobrepassat els límits de la legalitat pot intentar-ho. Si l'agència de detectius ha comprovat la legitimitat de la investigació i no ha superat el límit d'alguns drets fonamentals, la denúncia no prosperarà.

És necessari tenir titulació d'algun tipus per a ser detectiu Barcelona?

Sí, en cas contrari estaríem davant d’intrusisme laboral. Els detectius privats a Espanya necessiten tenir estudis reglats en "investigació privada", disposar d'aptitud física i psíquica, no tenir antecedents penals. La resta de requisits es troben al nostre post de com ser detectiu.

Qui pot contractar un detectiu privat a Barcelona?

Qualsevol que tingui un interès legítim sobre l'objecte d'investigació. Una relació laboral, de parentiu, una relació de creditor-deutor és suficient per poder dur a terme una investigació.

Quins artefactes utilitzen els detectius privats?

Els mitjans tecnològics més utilitzats pels detectius privats són les càmeres de vídeo, càmeres de fotos d'alta precisió, altres estris per gravar àudio i en els casos de escombrats electrònics, aparells que ens permeten detectar freqüències en una zona determinada per tal de trobar micros o càmeres ocultes.

Què NO poden fer els investigadors privats?

Les demandes més comunes a les que els detectius privats NO podem donar cobertura són: Punxar telèfons, ja sigui fix o mòbil, accedir al correu electrònic d'un tercer, espiar el WhatsApp de la seva parella, buscar una persona de la qual no es pot acreditar una relació laboral-familiar, etc.

Com elegir un detectiu privat?

Quan no es tenen referències d'un detectiu, només ens podrem basar en sensacions. La implicació abans d'encarregar una investigació, la planificació proposada pel detectiu per aconseguir l'objectiu i el coneixement en la matèria concreta poden ser els elements principals a l'hora de triar el detectiu més adequat.

Com tarifiquen les agències de detectius privats a Barcelona?

Normalment es cobra per servei, no per resultats. En funció del servei es cobrarà per hores treballades, per dies, setmanes.

Quant es triga a aconseguir l'objectiu d'una investigació?

El treball de el detectiu privat NO és una ciència exacta. En cada cas, entren en joc diferents factors i per tant és molt arriscat marcar uns terminis amb exactitud sobre el temps necessari per aconseguir un objectiu

Si contracto un detectiu privat, puc estar segur que el meu nom no sortirà a la llum?

La resposta és depèn. Si el tema acaba als tribunals, per descomptat que es podrà intuir o saber amb total transparència qui va encarregar aquesta investigació. Si és un tema familiar, en particular, sense transcendència judicial, l'anonimat està totalment garantit. La confidencialitat és un dels principals requisits d'un bon detectiu privat.

Preus de detectius privats a Barcelona. Quants diners he d’avançar a l'inici d'una investigació?

Depenent dels mitjans personals, la durada i la magnitud de l'encàrrec. Normalment les agències de detectius privats a Barcelona demanen entre un 40 i un 70% del total pressupostat.
 

Preguntes sobre infidelitats a Barcelona

Poden els detectius privats espiar el WhatsApp?

No. És rotundament il·legal sigui quina sigui la circumstància. De fet, hi ha diferents sentències condemnatòries que així ho reflecteixen. T'ho expliquem en el nostre post sobre l'espionatge del mòbil de la parella..

És legal posar un detectiu privat per seguir a la meva parella?

Sí. La relació de parella, a l'igual que el matrimoni, són motius suficients per legitimar aquesta investigació. Si les sospites sobre una possible infidelitat són notòries l'encàrrec és completament LEGAL.
 

Preguntes sobre infraccions en arrendaments urbans (LAU)

Com a propietari, puc encarregar-me de rescindir un contracte de lloguer?

Quan ens trobem abans casos en què s'incompleix un contracte d'arrendament o lloguer dels detectius privats recomanem que no sigui el propietari qui pretengui demostrar aquestes infraccions de la LAU.

Estem familiaritzats amb els tribunals de justícia i coneixem de primera mà el escrupolosos que són a l'hora d'admetre proves en aquest àmbit, ja que està en joc l'habitatge d'unes persones.

Pots llegir més sobre aquest tema en la nostra secció d'infraccions a la LAU.

Com demostrar que el meu inquilí relloga casa meva?

Hi ha diverses formes per poder acreditar que un llogater sotsarrenda el teu pis sense el teu consentiment.

Però els detectius privats a Barcelona som l'única opció per poder demostrar el relloguer d'un pis sense permís.

 

Preguntes sobre la Investigació Patrimonial

Què és la Investigació Patrimonial?

Són investigacions sobre els béns mobles i immobles que posseeix una persona o empresa, i que es relaciona, habitualment, amb la pretensió de voler evadir un deute.

Podeu llegir més sobre aquest tema en la nostra secció d'investigacions patrimonials.