Preguntes freqüents sobre detectius a Barcelona

És normal que acostumin venir al cap preguntes abans de contractar els serveis d'un detectiu privat a Barcelona.

Per això, des d'Axioma Detectius privats de Barcelona et donem les respostes a les principals preguntes que solen sorgir.

Tot i així, et convidem a consultar-nos sense cost ni compromís si no veus el cas concret exposat a les nostres preguntes freqüents.


 

Preguntes generals sobre els detectius privats

1Preus i tarifes de detectius privats a Barcelona
Si busques preus de detectius barats a Barcelona no som la teva millor opció. Els millors preus de detectius a Barcelona seran aquells que cobreixin amb garanties els objectius del servei i no s'allunyin massa de les tarifes estàndards del sector.
2Què he de fer per contractar un detectiu privat a Barcelona?
En primer lloc, contactar amb l'agència de detectius a Barcelona que més confiança t'inspiri i posterior a això exposar el motiu i l'objecte d'investigació. Si hi ha legitimitat sobre la recerca, la resta ja serà planificar i concretar els detalls. La signatura d'un contracte de prestació de serveis i una provisió de fons són dos actes gairebé obligats per a un correcte desenvolupament de la investigació.
3Quines són les funcions d’un detectiu privat?
La investigació de fets en l'àmbit privat el seu interessat tingui un interès legítim clarament demostrable. La "Curiositat" d'algú no justifica una investigació sobre un tercer.
4Pot un investigat denunciar un detectiu privat si s'adona que l'han seguit?
La resposta és SÍ. Si la persona investigada considera que s'han sobrepassat els límits de la legalitat pot intentar-ho. Si l'agència de detectius ha comprovat la legitimitat de la investigació i no ha superat el límit d'alguns drets fonamentals, la denúncia no prosperarà.
5Pot un detectiu privat anar com a testimoni a un judici?
Per descomptat. Els informes de detectius privats aportats com a prova en un procediment judicial, no tindran valor probatori si no es ratifiquen i són sotmesos a preguntes de les parts el dia del judici.
6Puc contractar un detectiu privat durant 24 hores seguides?
Sí. Si així ho requereix la investigació es podran dur a terme serveis amb l'extensió en hores / dies que sigui necessari. La forma de fer-la ja anirà a càrrec de l'agència d'investigadors privats a la qual contracti.
7És necessari tenir titulació d'algun tipus per a ser detectiu Barcelona?
Sí, en cas contrari estaríem davant d’intrusisme laboral. Els detectius privats a Espanya necessiten tenir estudis reglats en "investigació privada", disposar d'aptitud física i psíquica, no tenir antecedents penals. La resta de requisits es troben al nostre post de com ser detectiu.
8Quins són els casos més investigats pels investigadors privats?
Les investigacions laborals (baixes fingides, competència deslleial, absentisme laboral) en l'àrea de l'empresa. En l'àmbit particular les infidelitats de parella, control de conductes sospitoses en menors. Les col·laboracions amb advocats en temes com la revisió de pensió compensatòria, pensions d'aliments o l'ús de l'habitatge familiar per part de l'exparella.
9Qui pot contractar un detectiu privat a Barcelona?
Qualsevol que tingui un interès legítim sobre l'objecte d'investigació. Una relació laboral, de parentiu, una relació de creditor-deutor és suficient per poder dur a terme una investigació.
10Quins artefactes utilitzen els detectius privats?
Els mitjans tecnològics més utilitzats pels detectius privats són les càmeres de vídeo, càmeres de fotos d'alta precisió, altres estris per gravar àudio i en els casos de escombrats electrònics, aparells que ens permeten detectar freqüències en una zona determinada per tal de trobar micros o càmeres ocultes.
11Què NO poden fer els investigadors privats?
Les demandes més comunes a les que els detectius privats NO podem donar cobertura són: Punxar telèfons, ja sigui fix o mòbil, accedir al correu electrònic d'un tercer, espiar el WhatsApp de la seva parella, buscar una persona de la qual no es pot acreditar una relació laboral-familiar, etc.
12Com elegir un detectiu privat?
Quan no es tenen referències d'un detectiu, només ens podrem basar en sensacions. La implicació abans d'encarregar una investigació, la planificació proposada pel detectiu per aconseguir l'objectiu i el coneixement en la matèria concreta poden ser els elements principals a l'hora de triar el detectiu més adequat.
13Tenen validesa les proves aportades per detectius privats en un judici?
SÍ. Si s'acredita el procediment d'obtenció de les proves i la legitimitat de l'encàrrec, l'informe dels detectius privats es té molt en compte. La declaració d'un detectiu privat es considera una prova testifical qualificada.
14Com tarifiquen les agències de detectius privats a Barcelona?
Normalment es cobra per servei, no per resultats. En funció del servei es cobrarà per hores treballades, per dies, setmanes.
15Quant es triga a aconseguir l'objectiu d'una investigació?
El treball de el detectiu privat NO és una ciència exacta. En cada cas, entren en joc diferents factors i per tant és molt arriscat marcar uns terminis amb exactitud sobre el temps necessari per aconseguir un objectiu
16Si contracto un detectiu privat, puc estar segur que el meu nom no sortirà a la llum?
La resposta és depèn. Si el tema acaba als tribunals, per descomptat que es podrà intuir o saber amb total transparència qui va encarregar aquesta investigació. Si és un tema familiar, en particular, sense transcendència judicial, l'anonimat està totalment garantit. La confidencialitat és un dels principals requisits d'un bon detectiu privat.
17Són legals les gravacions realitzades per detectius?
Sí, sempre que s'ajustin als requisits recollits en la Llei 5/2014. Aquests enregistraments han de ser fruit d'una investigació legítima, tinguin relació amb la finalitat de la mateixa i siguin proporcionals per demostrar uns fets.
18Poden els detectius privats trobar micros i càmeres ocultes en oficines, sales de reunió o a casa meva?
Sí, de fet, els escombrats electrònics són un dels serveis demandats amb freqüència per empreses i particulars quan es sospita que estan havent fugues d'informació.
19Preus de detectius privats a Barcelona. Quants diners he d’avançar a l'inici d'una investigació?
Depenent dels mitjans personals, la durada i la magnitud de l'encàrrec. Normalment les agències de detectius privats a Barcelona demanen entre un 40 i un 70% del total pressupostat.
 

Preguntes sobre infidelitats a Barcelona

1És legal espiar la meva parella per saber si m'és infidel?

Les infidelitats a Barcelona segueixen sent una de les majors inquietuds que pot tenir una persona quan nota canvis de comportament estranys en la parella.

A causa del avanç recent en les noves tecnologies ha infinitat d'aplicacions per espiar el telèfon de la parella.

Des de la nostra agència de detectius privats a Barcelona et recomanem profundament que NO ho facis. Has de saber que és totalment il·legal.

Així ho detallen les sentències condemnatòries que trobaràs en el nostre post sobre espiar el mòbil de la parella.

2Poden els detectius privats espiar el WhatsApp?
No. És rotundament il·legal sigui quina sigui la circumstància. De fet, hi ha diferents sentències condemnatòries que així ho reflecteixen. T'ho expliquem en el nostre post sobre l'espionatge del mòbil de la parella..
3És legal posar un detectiu privat per seguir a la meva parella?
Sí. La relació de parella, a l'igual que el matrimoni, són motius suficients per legitimar aquesta investigació. Si les sospites sobre una possible infidelitat són notòries l'encàrrec és completament LEGAL.
 

Preguntes sobre infraccions en arrendaments urbans (LAU)

1Com a propietari, puc encarregar-me de rescindir un contracte de lloguer?

Quan ens trobem abans casos en què s'incompleix un contracte d'arrendament o lloguer dels detectius privats recomanem que no sigui el propietari qui pretengui demostrar aquestes infraccions de la LAU.

Estem familiaritzats amb els tribunals de justícia i coneixem de primera mà el escrupolosos que són a l'hora d'admetre proves en aquest àmbit, ja que està en joc l'habitatge d'unes persones.

Pots llegir més sobre aquest tema en la nostra secció d'infraccions a la LAU.

2Com demostrar que el meu inquilí relloga casa meva?

Hi ha diverses formes per poder acreditar que un llogater sotsarrenda el teu pis sense el teu consentiment.

Però els detectius privats a Barcelona som l'única opció per poder demostrar el relloguer d'un pis sense permís.

 

Preguntes sobre la Investigació Patrimonial

1Què és la Investigació Patrimonial?

Són investigacions sobre els béns mobles i immobles que posseeix una persona o empresa, i que es relaciona, habitualment, amb la pretensió de voler evadir un deute.

Podeu llegir més sobre aquest tema en la nostra secció d'investigacions patrimonials.

WhatsApp chat