El robatori a les empreses per part dels seus propis empleats és una de les conductes més investigades per detectius privats a Barcelona dins de l’àmbit laboral. A continuació, t’orientem perquè sàpigues què fer quan un treballador et roba.

Com pot repercutir en l’empresa que em robin els empleats

Segons l’Agrupació Empresarial, els robatoris soferts per les botigues espanyoles incloent supermercats i grans superfícies puja a 1.800 milions d’euros anuals.

Depenent del sector, el percentatge de furts rebuts per part dels seus propis treballadors ascendeix en alguns casos fins al 50%, de manera que aquest problema preocupa enormement a les empreses.

En funció de la mida de l’empresa o de la seva facturació pot repercutir d’una o altra forma. En empreses amb grans beneficis i amb un volum de transaccions o vendes elevat és possible que passi més desapercebut. Ara bé, en la petita i mitjana empresa les conseqüències a curt termini poden ser desastroses.

Això no vol dir que només calgui perseguir a la petita empresa, però sí que hem d’anar amb molt de compte quan es detectin certs desajustos en l’estoc o en la facturació.

Com podem detectar el robatori per part dels nostres treballadors

En primer lloc, hem de posar l’accent en la importància que té la implementació de mesures preventives. La instal·lació de càmeres de videovigilància és imprescindible perquè inicialment no tinguem unes taxes de furt molt elevades.

D’altra banda, en els casos en què ja hem detectat que algun treballador ja ha realitzat alguna conducta sospitosa o algun furt, haurem de començar a prendre mesures.

El més eficaç és procedir a l’acomiadament, a més de forma procedent. Però per això, hem de tenir les espatlles cobertes i d’aquí neix la necessitat d’estar en possessió d’un informe realitzat per detectius privats legalment habilitats i formats en aquest àmbit. És importantíssim que aquest informe reflecteixi de forma fefaent i contundent la comissió de totes aquestes conductes. Si no és així, podríem veure’ns immersos en un procés judicial sense tenir la certesa absoluta de no haver d’indemnitzar al treballador per un possible acomiadament improcedent.

No hem d’oblidar que l’ocupador tindria la possibilitat també de denunciar al treballador per la via penal, ja que en alguns casos aquestes conductes poden ser constitutives de delicte.

Com obtenir proves sobre els robatoris a les empreses

En funció de la mida de l’empresa o del lloc on succeeixin els fets procedirem d’una o altra forma. Cada cas és diferent i per això el detectiu haurà estudiar minuciosament.

A la petita i mitjana empresa sol ser aconsellable instal·lar càmeres ocultes, sempre en zones legalment permeses en els llocs on es sospitarà que poguessin estar passant els fets. A més, acompanyat d’algunes altres accions que, com és comprensible, aquí no detallarem.

En grans estructures empresarials és recomanable infiltrar a un o més professionals, amb gran perícia en aquests assumptes, la finalitat és l’obtenció d’informació sobre possibles furts o robatoris per part de la plantilla, el seu modus operandi i si es servissin d’ajuda d’alguns companys externs a l’empresa. De nou, juntament amb algunes altres accions que tampoc van a ser detallades es pot aconseguir un cúmul de proves possiblement molt valuoses a posteriori.

No dubtis a consultar-nos sense compromís si creus que algun dels teus empleats et roba. Des d’Axioma Detectius atendrem amb interès els teus dubtes.