El maltractament de gent gran al domicili

La societat i el entono laboral dels nostres dies ens impossibilita dur a terme la cura personalment de la gent gran o els nostres fills. Per això, en la majoria d’ocasions ens veiem obligats a deixar en mans d’una altra persona la cura dels nostres éssers estimats perquè puguem seguir treballant.

Les persones majors de 80 anys són les més vulnerables a crisis físiques, mentals o financeres i és per això pel que requereixen una major cura per part de la societat o dels seus familiars.

Tot això comporta a l’aparició de noves necessitats sanitàries a les quals no estem preparats i davant la pressió social per la competència socioeconòmica de la família i sobretot les majors dificultats i pressions cap a la dona (cuidadora tradicional) fan de la cura en el propi domicili una opció necessària.

L’intrusisme professional per part de persones no qualificades en aquest àrea, fa que augmentin potencialment els casos de maltractament a gent gran o ancians per part d’aquests cuidadors.

Dubtes sobre la cura dels seus éssers estimats?

Amb més freqüència de la que ens agradaria, veiem casos en les notícies i en el nostre entorn més proper, que el que el tracte dispensat a persones d’edat avançada no és el més adequat.

Ens agrada saber que el nostre pare, mare o familiar major està ben cuidat i que els seus cuidadors són persones de confiança i amables.

Tampoc hem d’alarmar a les primeres de canvi, però sí que és bo tenir una comunicació propera i directa tant amb els nostres familiars com amb les persones a càrrec. D’aquesta manera, es podrà detectar un canvi de comportament o d’humor, observar si la cura tant en la higiene com en la resta dels àmbits és el que volem per als nostres ancians.

És molt trist veure com en casos en què aquestes persones són molt grans o pateixen algun tipus de demència, són descuidats de manera continuada causa de l’absència de queixes per part dels propis ancians. Fins i tot, en algunes situacions el detectiu privat ha estat testimoni de robatoris per part d’aquests cuidadors o cuidadores.

En què ajuda un detectiu privat amb el maltractament personal

Com a professionals de la investigació, podem aportar les proves necessàries per assegurar que les persones o organismes a càrrec dels nostres familiars es comportin com a grans professionals vetllant pel benestar de les persones grans al seu càrrec.

En el cas de tenir sospites sobre el tracte dispensat per cuidadors o auxiliars sanitaris cap al nostre pares o mares en edat avançada és summament important la rapidesa. En primer lloc, per estar segurs que les persones grans reben el tracte que mereixen i en segon lloc per la nostra pròpia tranquil·litat.

La discreció, la picardia i l’experiència d’un detectiu privat és fonamental per arribar al fons de l’assumpte sense aixecar sospites.

Des de la nostra agència de detectius privats a Barcelona, no volem que dubtis ni un segon més i et posis en contacte amb nosaltres si tens el més mínim dubte sobre el comportament de la residència, cuidador o cuidadora a càrrec dels teus familiars grans. Estarem encantats d’assessorar-te i ajudar en tot el que estigui al nostre abast.