Detecció d’estafes a internet o “phishing”

Estem especialitzats en trobar a persones o organitzacions que estafen mitjançant internet.

Amb l’ús que fem avui en dia d’Internet han augmentat el nombre d’operacions i transaccions monetàries electròniques. Per tant, creix també el nombre d’estafes.

Els fraus que es produeixen a Internet (o Phishing) generen conseqüències molt perjudicials tant per a la seguretat a la xarxa com per a les marques que comercialitzen els seus productes en ella. La informació sobre els fraus en aquest àmbit és molt important ja que ens ajuda com a usuaris a detectar i prevenir aquestes circumstàncies.

Així i tot, el frau no està directament relacionat amb els comerciants sinó que molts compradors aprofiten buits legals existents en el comerç electrònic per estafar als venedors.

Quins són els tipus de fraus a internet més comuns

  • Treballar des de casa amb un sou ben remunerat. Les suposades oportunitats de guanyar molts diners i fàcil sempre són falses. A més, moltes d’aquestes empreses fantasma exigeixen una inversió prèvia per part del supòsit treballador per a la compra de materials. Recordem aquesta pregunta qui paga per treballar? Ets tu com a treballador el que has de cobrar per la realització d’un treball determinat.
  • Inversions per a fer-se ric. Ens passa el mateix que amb la feina des de casa ben remunerat, les diverses oportunitats de negoci “fàcil” i amb grans beneficis són realment programes d’inversió falsos.
  • Proveïdors d’internet falsos. Els fraus en serveis de tota mena apel·len a la bona voluntat de les persones i de la necessitat de solucionar alguna problemàtica, des de petites obres en cases fins consultories, de la forma més econòmica possible.
  • Fraus en els TPV, banca electrònica, targetes de crèdit. Òbviament cada vegada hi ha més seguretat a les passarel·les de pagament per a les compres en línia, però, sempre hi ha persones malintencionades que infecten els ordinadors per obtenir informació sobre les claus d’accessos bancàries i intentar així robar els fons disponibles o fer compres en el teu nom.
  • Paquets de vacances fraudulents. Les agències de viatges també s’han digitalitzat i amb elles totes les que operaven il·legalment i intenten vendre paquets de vacances realment econòmics a destins suculents per la qual cosa moltes persones queien en el parany i arribat el moment es trobaven amb que realment no tenien cap viatge.

Com aquests hi ha molts altres fraus, però en definitiva la conclusió és que ningú està fora de perill d’ells.

Què pots fer contra el frau a internet?

És per això que, si t’has vist immers en una mica de dubtosa legalitat a internet no tens més que contactar-nos, investigarem el cas i recopilarem les proves pertinents per a garantir la seguretat de les teves dadesnova llei de protecció de dades a la xarxa i comprovar d’aquesta manera si algú o alguna empresa ha fet un mal ús dels mateixos.