L’ocupació de pisos durant els últims anys a les grans ciutats del nostre país ha augmentat notablement. Només a Barcelona es van denunciar 3.072 casos d’ocupacions durant l’últim any.

El problema és d’una magnitud més que preocupant ja que des de la nostra agència de detectius privats a Barcelona podem constatar el canvi en el perfil dels ocupants d’habitatge.

Fins fa no tant de temps, les famílies sense recursos eren el gruix més important d’aquesta casuística.

Situacions sense solució amb okupes

Recentment hem viscut en primera persona com la ja coneguda “cop de peu a la porta” s’ha posat de moda entre les màfies i alguns col·lectius de joves que col·laboren amb aquestes.

Si bé el 2018 es va crear La nova llei de desnonament exprés (Llei 5/2018, de 11 de juny, de modificació de la Llei 1/2000, de 7 de gener, d’enjudiciament civil), la qual és un nou recurs per als propietaris, no sempre resulta l’útil que a priori pugui semblar.

Durant aquests processos, els propietaris intenten posar-se en contacte amb els ocupants il·legals dels seus habitatges i això no sempre resulta fructífer. En alguns casos s’aconsegueix intervenir, el que significa que el propietari sol acceptar el pagament d’una quantitat de diners als okupes amb la condició que aquests marxin de l’habitatge, sense cap conseqüència.

Doncs bé, en moltes situacions, s’hagi aconseguit o no fer fora els okupes de l’habitatge, ens trobem amb casos de coaccions als propietaris, amenaces i fins i tot agressions. En altres, sent més afortunats, els propietaris es troben amb la devolució de l’habitatge, però ningú garanteix les condicions en què es trobi la mateixa.

És molt habitual trobar l’immoble en condicions deplorables, amb el mobiliari destrossat, amb alguns objectes de valor sostrets i en general amb un cost econòmic per al propietari tristament desorbitat.

Com t’ajuda un detectiu amb l’ocupació il·legal del teu habitatge

Els detectius privats podem ajudar-te a fer fora els ocupes de la teva propietat de diverses maneres, ja que les vies judicials continuen sent alguna cosa lentes i no sempre efectives.

La identificació dels ocupants del teu habitatge és el primer pas a seguir, fins i tot abans d’intentar negociar amb ells. D’aquesta manera, sigui quin sigui el desenllaç d’aquesta situació es poden exigir responsabilitats al tenir-los ja identificats; en cas contrari haurem d’assumir el cost dels desperfectes causats.

Accedir a un domicili quan hi ocupants al seu interior, tot i ser de la nostra propietat, és completament il·legal, per molt nostra que sigui.

Una altra manera d’ajudar-te és mitjançant controls de l’habitatge, a fi de poder detectar un moment en què la mateixa es trobi lliure d’ocupants per poder, així, accedir a l’interior i canviar el pany de l’habitatge.

Contacta’ns sense compromís sigui quina sigui la teva situació, t’assessorarem sense compromís i donarem amb la solució al teu problema.