Què és la competència deslleial?

S’entén pel conjunt de comportaments que resulten contraris a la bona fe en l’àmbit empresarial o comercial.

Per exemple, la prestació de serveis a una altra empresa del mateix sector, enganyant als socis i treballadors de l’empresa, o comercialitzant productes sense el consentiment de l’empresa en la qual treballa actualment.

Pactes de NO concurrència

En algunes activitats comercials, per motius de seguretat derivats de l’activitat exercida, empresari i treballador signen algunes condicions atípiques en molts altres àmbits. La NO revelació de secret o la NO prestació de serveis a una empresa del mateix sector són les més habituals.

Incompliment de pactes de NO concurrència

En els casos en què es infringeixen aquestes clàusules contractuals, una de les parts pot sol·licitar una indemnització per danys i perjudicis.

Habitualment ens trobem amb casos de comercials que després d’haver obtingut i mimat una cartera de clients, s’han anat a la competència i han fet ús d’aquesta clientela. En d’altres, directament han estat lucrant-se de dues empreses alhora.

Com acredita un detectiu la competència deslleial

En primer lloc, després d’unes sospites mínimament fundades, caldria detectar aquelles conductes contràries a la bona fe contractual.

En segon lloc, veure quines condicions recollides en el contracte laboral s’han trencat i les conseqüències que aquestes poguessin tenir.

Finalment caldria demanar tota la informació probatòria recopilada en un informe, exposat de forma clara i precisa, i sempre de la forma més contundent possible. No deixant cap dubte sobre la infracció de totes aquestes conductes.

Com a Detectius privats a Barcelona ens agradaria poder ajudar-te a desemmascarar totes aquelles accions que dificulten i empitjoren una activitat empresarial, ja de per si complicada.