Com saber si el teu fill sofreix Bullying

L’assetjament escolar o bullying és el maltractament tant físic com psicològic que exerceixen un o diversos companys d’escola sobre un altre.

Aquest tipus d’ofenses es conformen des de la mera burla fins a l’agressió física de major o menor entitat, passant a la majoria d’ocasions per l’aïllament social de la víctima.

En moltes ocasions, és possible identificar aquests casos analitzant certs comportaments del menor: Canvis d’humor sobtats, una actitud negativa o trista cap a tot allò que representi l’escola i fins i tot un canvi en la personalitat del menor pràcticament “crònic”.

Tipus d’assetjament escolar o Bullying

Aquest tipus d’agressions es classifiquen en 2 grups principals:

Agressions psicològiques (bullying psicològic)

Són aquelles que deixen unes seqüeles realment difícils de superar per part de la víctima. Tenen una implicació directa en la seva autoestima i són les que han arribat a provocar els casos més greus en els damnificats fins al punt d’arribar al suïcidi.

Dins d’aquesta categoria podríem subdividir en dos els tipus de maltractaments psicològics:

  • La primera d’elles, les que increpen directament a la víctima com les constants burles, humiliacions, vexacions de tot tipus;
  • i les que tenen un component social que implica marginar al maltractat dins el grup de classe, no deixar-lo participar en activitats, en l’organització d’esdeveniments

Hem de tenir especial atenció a aquest tipus d’agressions ja que són les típiques que es confonen amb “coses de nens” o es atribueixen a la personalitat tímida de la víctima.

Realment si som capaços de detectar aquest tipus d’agressions a temps i prendre mesures en base a elles, gairebé mai arribarien les agressions físiques.

Agressions físiques (bullying físic)

Aquest tipus d’agressions poden ser des cops, empentes, pallisses… fins al robatori de qualsevol tipus de pertinença de la víctima.

Què faig si sospito que al meu fill li fan Bullying

En alguns casos no és possible aquesta detecció de la qual parlem, ja que hi ha menors amb una capacitat de somatització superior i que per por al rebuig del seu entorn més proper poguessin intentar amb tot el seu esforç aparentar normalitat en el seu dia a dia.

En la majoria de casos, l’assetjament s’inicia en l’àmbit escolar i s’estén a la via pública, per exemple, en els trajectes de camí a l’escola o a la sortida del mateix. NO cometes l’error de demanar-li a un familiar o conegut que segueixi el menor a segons quins llocs, o que es presenti als voltants del centre escolar, ja que la possibilitat que el menor noti alguna cosa estranya és molt alta i podria perjudicar més que ajudar-lo.

Com t’ajuda un detectiu contra el Bullying

Des d’Axioma Detectius a Barcelona ens agradaria brindar l’ajuda necessària, implicant-nos en la causa i recopilant tota la informació necessària i corroborar aquesta situació perquè puguis parlar-ho amb el centre escolar o actuar en els tribunals de justícia, si és necessari.

Evita un mal major i contacta’ns sense compromís.