Què és una secta

Les sectes són comunitats de persones que aparenten promoure fins espirituals o d’ajuda als seus integrants i en la qual els líders exerceixen un poder absolut sobre els seus adeptes, anul·lant i bloquejant d’aquesta manera la voluntat i llibertat dels teus fills, pares o familiars.

Són grups de persones clarament jerarquitzats en què els líders capten directament o indirectament a potencials membres per poder anar creixent com a comunitat.

Com funcionen les sectes

El seu modus operandi sol ser el mateix; apareixen en la vida de les persones en moments d’inestabilitat familiar i/o malaltia oferint una ajuda suposadament desinteressada, captant la seva atenció aprofitant la desesperació en què es troben les seves víctimes aportant-los aquesta falsa esperança que els servirà per manipular-los aconseguir els seus objectius reals que sol ser l’enriquiment, l’atenció i en definitiva qualsevol tipus de benefici a costa de les víctimes.

Utilitzen formes subtils per aconseguir que tota aquella informació provinent de l’exterior sigui considerada, per part dels seus simpatitzants, com a falsa i negativa. D’aquesta manera, els seus membres acaben enfrontant-se a tot argument o notícia externa que no formi part de la idea promoguda per la secta desvinculant als seus membres de tot el que ha estat els teus pares, fills o el seu entorn d’amics, familiars, etc. de la víctima.

Quina és la finalitat i benefici d’una secta

La finalitat de totes aquestes tècniques és aconseguir un aïllament total dels seus membres i per tant el poder sobre els mateixos fins a extrems que comporten no només el benefici econòmic si no rituals en què es posa en joc la vida de les persones.

L’objectiu sempre és lucratiu, d’una manera o d’una altra aconsegueixen obtenir benefici de l’ingrés dels seus membres, ja sigui mitjançant quotes per afiliació, donacions freqüents, traspàs de béns

Com pot ajudar-te un detectiu amb una secta

Saber si un dels nostres éssers estimats o familiars està en una secta és possible.

Hem de destacar la importància que té el detectar a temps aquesta situació. Quant més temps passa més difícil és aconseguir que la persona sigui capaç de recuperar-se de tal episodi i de poder evitar una catàstrofe.

Volem fer esment també que tant el Codi Penal com el Codi Civil de la legislació espanyola contemplen en certa manera algunes de les conductes nocives realitzades per aquest tipus de grups, tot i la manca de coneixement per part dels tribunals, consideren també algunes de les conseqüències que poden portar tècniques d’adoctrinament usades per les sectes.

Per la nostra experiència, des Axioma detectius, el podem ajudar a sortir de dubtes en primera instància. Som un equip format per personal habilitat per infiltrar-se en aquest tipus de comunitats, si cal, per tal de poder demostrar aquest tipus de pràctiques.